1. Baemingo
  2. Backoffice
  3. Skapa Knappar i PIM (Product Information Management)

Skapa Kategorier i PIM

I denna artikel hittar du information kring hur man skapar kategorier och orienterar sig i PIM. PIM är framtaget för att du snabbare och enklare ska kunna skapa och uppdatera menyer, artiklar, kategorier och mycket mer.

Steg 1.

Logga in via https://vm.baemingo.se/
Ange ditt användarnamn och lösenord.

Steg 1, logga in

Steg 2.

I menyraden till vänster, klicka på PIM/POS.

Steg 2

Steg 3.

I den övre menyraden, klicka "Categories". Här får du en överblick över alla de kategorier som lagts in sedan tidigare. Du kan scrolla eller använda sökfältet för att hitta önskad kategori.

Steg 4.

För att skapa en ny kategori klickar du på "New Category"

Steg 5.

1. Ange det önskade namnet för kategorin

2. Om detta är en underkategori till en tidigare angiven kategori, kan du här ange vilken överkategori denna kategori ska tillhöra.

3. Om du arbetar med course types såsom FR, VR, DS, kan du här ange önskad course type för denna kategori. Alla artiklar i denna kategori kommer då automatiskt få den angivna course typen. (Manual för att skapa course type hittar du HÄR

4. Ange önskad moms för kategorin.

5. Här kan du välja vilken färg du vill koppla till kategorin. Alla artiklar som ingår i kategorin kommer då automatiskt få denna färg. Detta blir alltså den färg som artiklarna i kategorin visas med i kassan.

6. Klicka "Create category" för att spara ditt arbete.