I denna manual hittar du information om hur du lägger till & ställer in zoner/försäljningsställen i din restaurang.
Du kan enkelt lägga till zoner för att få ut data om hur mycket du säljer i t.ex: bar 1 vs bar 2 eller bokad sal vs drop in sal.
Steg 1. Gå in på fliken TSR och tryck på "Zones"
Steg 2. Tryck på knappen "Create zone" som du hittar uppe i högra hörnet.
Steg 3. Fyll i namnet på zonen du vill skapa: Bar, uteservering, matsal t.ex.
Bocka sedan i borden som du vill ska registreras på angiven zon.
Tryck på knappen "Submit"
Steg 4. Skapa resterande zoner och bocka i de borden du vill ha.
Exempel:
Nu kommer du att kunna se försäljning per zon om du går in och genererar en rapport från "POS report" i reports fliken.
OBS: Glöm ej att uppdatera zonerna om du skapar nya bord.
Om du inte gör detta så kommer du få upp en spalt i din rapport som heter "unknown" då du har bedrivit försäljning på ett bord som ej är bunden till en zon.