Lägg till / ställ in zoner

I denna manual hittar du information om hur du lägger till & ställer in zoner/försäljningsställen i din restaurang.

Du kan enkelt lägga till zoner för att få ut data om hur mycket du säljer i t.ex: bar 1 vs bar 2 eller bokad sal vs drop in sal.

Steg 1. Gå in på fliken TSR och tryck på "Zones"

Screenshot 2022-01-30 at 13.31.14

Steg 2. Tryck på knappen "Create zone" som du hittar uppe i högra hörnet.

Screenshot 2022-01-30 at 13.33.46

Steg 3. Fyll i namnet på zonen du vill skapa: Bar, uteservering, matsal t.ex.

Bocka sedan i borden som du vill ska registreras på angiven zon.

Tryck på knappen "Submit"

Screenshot 2022-01-30 at 13.36.08

Steg 4. Skapa resterande zoner och bocka i de borden du vill ha.

Exempel:

Screenshot 2022-01-30 at 13.40.56

Nu kommer du att kunna se försäljning per zon om du går in och genererar en rapport från "POS report" i reports fliken.

OBS: Glöm ej att uppdatera zonerna om du skapar nya bord.

Om du inte gör detta så kommer du få upp en spalt i din rapport som heter "unknown" då du har bedrivit försäljning på ett bord som ej är bunden till en zon.

Screenshot 2022-01-30 at 17.24.23